Selecteer een pagina

Over mij.

 

“There can be no greater gift than that of giving one’s time and energy to helping others without expecting anything in return”

– Nelson Mandela

Twee keer heb ik Nelson Mandela mogen ontmoeten.
Zijn doorzettingsvermogen en charisma heeft velen geïnspireerd,
maar zijn gastvrije leiderschap heeft mij geïnspireerd. 

 

 

 

 

Alles overboord
Nadat ik in 1996 de Middelbare Hotelschool afrondde, kon ik meteen aan de slag als leidinggevende in de front-office van een Zeeuws hotelbedrijf. Daar werd me gevraagd alles wat ik had geleerd op de hotelschool, overboord te zetten en met een frisse blik naar gastvrijheid te kijken. In de twee jaar dat ik werkte bij De Zeeuwse Stromen heb ik uiteindelijk meer geleerd dan op de hotelschool. Ik vroeg onbetaald verlof voor 6 weken aan, ik wilde Spaans gaan leren in Barcelona, maar het werden uiteindelijk 6 jaar.

Vijf sterren maakt nog geen gastvrijheid
Ik had een duidelijk doel voor ogen; ik wilde werken in het vijfsterren Ritz Carlton hotel in Barcelona. Daar heb ik kennisgemaakt met de Amerikaanse kijk op gastvrijheid.  Een hoog service niveau, maar weinig persoonlijk. Binnen een jaar maakte ik een up-grade naar The Club, een boutique gedeelte in het enorme Hotel Arts. Hier werden gasten pas echt in de watten gelegd, was er alléen maar persoonlijke aandacht voor de gast. Niets was teveel, niets was te gek. Maar bepaalde de butler-service, de 24/7 Moët & Chandon en de vijf sterren status nu de mate van gastvrijheid? Nee, het waren de mensen, de medewerkers die oprechte aandacht gaven aan de gasten, het maakt hen niet uit wíe dat waren, beroemd of onbekend, het ging hen om de gast zelf.

Mijn missie
Ik keerde terug naar Nederland. Na een korte uitstap, zette ik toch mijn hotelcarrière weer voort.
De laatste jaren werkzaam als rooms-division manager in een hotel in Domburg. Helaas merkte ik dat ik, in deze functie, steeds minder aan gastvrijheid toekwam. Ik besloot weer te gaan doen wat ik het liefste doe; mensen enthousiasmeren om gastvrij te zijn! 
 

Ik ben mij meer gaan verdiepen in wat gastvrijheid voor het bedrijfsleven kan betekenen. Gastvrijheid is namelijk niet alleen toepasbaar in hotellerie of horeca, maar kan voor dienstverlenende of commerciële organisaties het onderscheidende karakter zijn wat alleen klantgerichtheid niet biedt. Gastvrijheid is altijd inzetbaar als het gaat om inter-actie tussen mensen, ongeacht beroep, functie, branche of cultuur. En dat oprechte, blije gastvrijheid niets (extra) hoeft te kosten, maar wel veel kan opbrengen.

 

Gastvrijheid houdt niet op na werktijd
Privé zoek ik naar plekken waar gastvrijheid begrepen wordt; van eenvoudige restaurants tot luxe hotels, van hippe koffietentjes tot shabby strandtenten. In Nederland, maar ook daarbuiten. Nog steeds trek ik graag naar Spanje, maar ook in Zeeland valt elke keer weer wat te ontdekken. Ik scharrel graag bij laagwater bij de Oosterschelde, op zoek naar ‘krukels’ en oesters. Ben ik graag en veel op het strand bij Domburg te vinden of in het bos bij Westenschouwen of Oranjezon. Een bos bloemen haal ik bij éen van de pluktuinen op het platteland en struin ik door Zierikzee, het stadje waar ik opgroeide en nog steeds graag kom. En altijd op zoek naar bijzondere, culinaire locaties waarvan Zeeland er zoveel van heeft!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het sinaasappeltje in het Blij Gastvrij logo heeft natuurlijk te maken met Spanje,
het “sinaasappelland” en mijn tweede thuisland.

De kleur oranje wordt dan
weer geassocieerd met Nederland.

Zo voel ik mij ook; een kleurrijke,
maar nuchtere Hollandse, maar wel met
een groot hart voor Spanje.
Waar de ananas internationaal symbool
staat voor gastvrijheid,
ontvang je van mij een sinaasappel als blijk van waardering voor jouw gastvrijheid!

 

 

 

 

 

 

🍊 minder ziekteverzuim door gastvrijheid🍊 van een klantgerichte-, naar een gastvrije organisatie🍊lage investering, maar direct rendement door gastvrijheid🍊 een gastvrij bedrijf heeft meer loyale klanten🍊customer journey